mijn werk

Het Laagland

Voor het Limburgse theatergezelschap Het Laagland deed ik mee aan een community art project genaamd 'Thuis in je Hoofd' geleid door Sarai Erkens. Samen met jongeren uit de wijk gingen we gesprekken aan, die we verwerkten in iets creatiefs. Bijvoorbeeld verrijdbare hoofden waar je in kan staan! We zijn ook naar een nabijgelegen jeugdinstelling gegaan. Verschillende schilderijen zijn ontstaan, die in de wijk komen te hangen. Er kwam zelfs zo'n bijzonder verhaal los, dat we uiteindelijk geëindigd zijn met een toneelstuk. Dit stuk hebben we gepresenteerd aan de wijkbewoners. In de link hieronder kan je het stuk lezen dat de plaatselijke krant hierover heeft geschreven.

Fibrocentrum

Het Fibrocentrum in Leiden is een behandelcentrum gericht op mensen met fibromyalgie. Als beeldend therapeut werk ik in een multi-disciplinair team samen met een psychiater, psychloog en diëtiste onder leiding van Ferry van Putten. In mijn eigen praktijkruimte werk ik samen met cliënten aan hun behandeldoelen. Ik zet hierbij verschillende creatieve middelen in, zoals pastelkrijt en aquarelverf maar ook kaarsenmaken en weven.
We gaan op zoek naar hoe jij ruimte kunt innemen, wat voor jou belangrijk is en waar jij blij van wordt. Als het goed is, ga je met nieuwe inzichten naar huis. Het kan zorgen voor een transformatie in je leven.

Breng weer kleur in je leven

de Theaterschool

Ik werk bij De Theaterschool opgericht door Ger van Dijk gekoppeld aan basisschool Onze Wereld in de Schilderswijk, waar lesgegeven wordt aan kinderen van groep 5, 6 en 7. Twee keer per week krijgen kinderen les in muziektheater. Ze krijgen dans- zang- en toneellessen. In de lessen wordt toegewerkt naar een voorstelling voor de school. Er wordt een veilige omgeving geschapen waar plezier voorop staat. Ik ben hier werkzaam als toneeldocent en hou mij bezig met scriptschrijven, kostuums en decorbouw.

Art-S-Cool

Art-S-Cool is een Haags collectief voor kunsteducatie gevestigd in de Schilderswijk. Ik heb workshops gegeven aan basisschoolkinderen in Haagse bibliotheken. Veel van de werken van de kinderen zijn te zien op mijn instagram @moment.aal. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen, dat ze nieuwe technieken of onderwerpen leren kennen en dat hun motoriekontwikkeling gestimuleerd wordt. Daarbij is het extra leuk als ze naar huis gaan met een product waar ze trots op zijn!

Over de lessen heb ik stukjes geschreven die te lezen zijn op de website van Art-S-Cool. Klik op de link!

https://www.art-s-cool.nl/berichten/kijkje-in-de-keuken-dagmar

https://www.art-s-cool.nl/berichten/street-art-bij-bibliotheek-bouwlust

Roomburgh

Twee jaar werkte ik in Leiden met bewoners die lijden aan dementie. In het verzogingstehuis Roomburgh heb ik beeldende therapie opgezet. In individuele en groepstherapie schilderen we en maken we andere creatieve werken. Bewoners zijn heel blij met de aandacht en om te ervaren dat ze iets moois kunnen maken. Hier maak ik altijd een gezellig momentje van, waar gelukkig ook veel te lachen valt. Deze momenten zijn een lichtpuntje voor veel cliënten.

Eerdere werkervaring

Ik heb stagegelopen als beeldend therapeut in het speciaal basisonderwijs. Hier behandelde ik kinderen met een ontwikkelingshulpvraag. Voor mijn docentenopleiding liep ik mee als docent op het Stella Maris College in Meerssen.

Daarnaast heb ik verschillende leuke opdrachten gedaan, zoals het ondersteunen bij workshops en decorvormgeving bij het ORT Theater, een schilderproject bij een cluster 3-school en een creatieve zomerweek voor kinderen met een migratie-achtergrond bij Maastricht aan Zee van Tout Maastricht.

Ik heb verschilldende bijbaantjes gehad in de thuiszorg, de kinderopvang en de nodige horecazaken en winkels.

2021 Perron 07 in Den Haag
Perron 07 is een kinderdagverblijf dat werkt vanuit de Sporen Pedagogiek gebaseerd op Reggio Emilia. Dit houdt in dat er grote nadruk wordt gelegd op het stimuleren van de creativiteit als expressievorm. Ik was er werkzaam als pedagogisch medewerker.

2021 Bergse Veld in Rotterdam
Ik was groepsleerkracht groep 2/3 voor het SBO cluster 4, waarvan sommige kinderen op het aangrenzende terrein intern verbleven.

2020 Schakenbosch College te Leidschendam
Het Schakenbosch is een semi-gesloten instelling voor jongeren van 12 tot 18 jaar die te maken hebben met gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische klachten of een licht verstandelijke beperking. Het College biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die intern verblijven. Ik was daar docent voor individuele trajecten op maat en CKV-lessen.

Filmpje Maastricht aan Zee

Monoprint (2019)

Gedicht

als je beneden bent
met niets dan duister om je heen

wacht dan niet
tot het duister je verteert

verwacht niet
dat het binnenste je iets kan geven
wat niet al in je zat

(2019)