MOMENTAAL

Dagmar Meijvogel

Ik ben werkzaam als vaktherapeut, kunst- en theaterdocent

Ik vind het het allerbelangrijkst dat mensen zich veilig voelen en zichzelf durven zijn

Ik schrijf liedjes en gedichten

mijn basis

Gevolgde opleidingen en cursussen

2017 – 2019 HBO Docent Beeldende Vorming
2016 MINOR Community Art
2016 MINOR Docent Beeldende Vorming
2013 - 2017 HBO Kunstzinnige Therapie
2011 - 2012 BACHELOR WO Geschiedenis

Verschillende theateropleidingen en -lessen, en voorstellingen van 2013 tot 2019 waaronder:

Kemna De Jaargang
Le Pavegnon van JosjaHamann
Commedia dell’Arte bij Teatro Punto van Katrien van Beurden
ACT2ACT van Mark Ram en Hugo Konings
het Jongerentraject van het RO Theater
Poldertheater in Amsterdam
Theatergroep de Witte Raaf
Rabarber in Den Haag (de laatste twee ook als regie-assistent)

opleidingen

cursussen

Ik heb verschillende opleidingen gedaan die op hun eigen manier bij mij pasten. Ik vind het altijd leuk om te blijven leren. Ernaast ben ik altijd actief geweest, bijvoorbeeld met toneellessen of bijbanen.

mijn basis

Beroepsverening

Bij- en nascholing

2024 Training 'Over rouw gesproken' van de Levensboom in Delft
2024 supervisie traject
2023 inspiratiedag van de vereniging vaktherapie

Om mijn kwaliteit als therapeut te waarborgen heb ik mij aangesloten bij een beroepsverening. Ik ben aangesloten bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen), de NVBT (Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie) en de NNV-AG (Nederlandse Vereniging Vaktherapie, Antroposofisch Geïnspireerd).
Klik op de buttons voor meer informatie.
Dit heeft tot gevolg dat de therapie vaak (deels) vergoed kan worden door de verzekering vanuit het aanvullende pakket. Om mijn vakkennis op peil te houden volg ik vanuit de verenigingen supervisie, intervisie en bij- en nascholing.

mijn waarden

dingen die ik belangrijk vind en overtuigingen van waaruit ik leef

vrijheid, authenticiteit, creativiteit, loyaliteit, zelfreflectie, oprechtheid, inlevingsvermogen, open communicatie, enthousiasme, compassie, vertrouwen

ik geloof dat het beste is wat je voor een mens kan doen, diegene in zijn of haar eigen kracht te laten staan

mijn wens is dat iedereen vanuit zijn eigen waarheid leeft en daarbij ruimte laat voor de overtuiging van anderen

gezellige quotes

eenheid door verscheidenheid

l'essentiel est invisible pour les yeux - le petit prince

mijn inspiratie

Een verzameling van echte, (half)verzonnen en mytische figuren die mij inspireren

Sint Elizabeth

De heilige Elizabeth (1207-1231) was een koningin van de Duitse staat Thüringen, waar zij dankzij de bescherming van haar man, die haar ondersteunde en respecteerde, een ziekenhuis oprichtte waar zij armen verzorgde. Dit was nog niet eerder gezien in die tijd. Zij richtte zich vooral op zwangere vrouwen en jonge kinderen. Ze had kritiek op uitbuiting van de gewone mensen door de edelen. Ze ging hiervoor niet op de barricaden en voerde ook geen discussies; ze deed er gewoon niet aan mee. Bijvoorbeeld door niets te eten dat niet rechtmatig verkregen was. Dit zorgde voor veel onbegrip bij haar omgeving. Toen haar man overleden was, gaf ze al haar geld weg aan de armen. Haar aangetrouwde familie vond dit vreemd. Zij bleef zich inzetten voor haar idealen en weigerde opnieuw te trouwen, wat ervoor zorgde dat ze niet meer op de burcht (een soort kasteel) kon blijven wonen. Zij stierf alleen in Marburg. Drie jaar later werd zij heilig verklaard door de katholieke kerk.

Jeanne D'Arc

Jeanne D'Arc (1412-1431) was een jonge Franse vrouw die een leger bijeenbracht om te voorkomen dat het land overheersd zou worden door Engeland. Zij geloofde dat ze visioenen kreeg van god en wist andere mensen daarvan te overtuigen. Toen ze de nieuwe Franse koning op de troon had geholpen, werd zij veroordeeld tot de brandstapel, omdat ze een 'heks' was. Zij was uitzonderlijk in een tijd waarin vrouwen niet als volwaardig mens werden gezien en daarom vaak geen inspraak hadden op hoe ze hun leven leidden. Door haar overtuigingskracht, vuur, geloof en praktische aanpak kon zij aan dit lot ontsnappen en heeft zij de geschiedenis van Frankrijk veranderd.

Pipi Langkous

Dit kinderboekenfiguur, geschreven door Astrid Lindgren, is een voorbeeld van een kind dat zichzelf onvoorwaardelijk accepteert. In een tijd waar meisjes werden opgevoed om toch vooral 'lief,' oftewel volgzaam te zijn, doet Pipi precies wat ze zelf wil. Door haar onbevooroordeelde en pure blik op de wereld, doet ze dingen die misschien raar zijn, maar toch ook gewoon werken. Misschien zijn ze zelfs beter of in ieder geval leuker dan hoe iedereen gewend is het te doen! Haar absolute geloof in zichzelf schenkt haar superkrachten.

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

Andere inspiratiebronnen zijn:

De kinderboekenschrijfster Thea Beckman, het verhaal van Sint Joris en de draak, de Ijslandse vikingen Erik de Rode en zijn zoon Leif, de Keltische godin Morrigan

Peter Pan

Geschreven door J.M. Barrie, en opgevoerd als toneelstuk in 1904 (met een petite vrouw als hoofdrolspeler) laat het verhaal van Peter Pan de vrije geest van het kind zien, maar nu vanuit een jongensperspectief, herkenbaar in speelsheid, bravoure en enthousiasme. Er is veel geschreven over de donkere en gewetenloze kant van Peter Pan, dat onstaat door het te lang blijven hangen in een wereld waar geen consequenties volgen op je daden. Maar het blijft een mooi verhaal en dat goed aansluit bij de belevingswereld en fantasie van jonge kinderen.